Ben jij ook zo iemand die de kar trekt? Die zoiets heeft van: niet praten maar doen? Die ergens inspringt en dan wel ziet waar ‘ie uitkomt? Lekker actief, altijd bezig, altijd druk is?

Niet zeuren maar doen

Het heeft natuurlijk voordelen om bezig te zijn, om midden in het leven te staan en om mensen, activiteiten en een bruisende omgeving om je heen te hebben. Om het gezellig te hebben en je gewaardeerd te voelen, omdat jij degene bent die wel zorgt dat de dingen geregeld worden. Gewoon niet zeuren, maar doen wat gedaan moet worden. Schouders eronder en glimlach op je gezicht.

De andere kant daarvan is, dat als je omgeving eraan gewend is geraakt, dat jij alles -of veel- regelt, jij ook degene bent waarvan verwacht wordt dat je het regelt. En als jij dat dan eens niet doet? Vind je dat je dat kunt maken? Ben je van mening, dat in je werk, of in je priveleven iedereen zijn steentje moet bijdragen? Of ben jij degene die alle werk doet? Ben jij degene die misschien ook wel eens wil gaan zitten, in plaats van rennen?

Leven vanuit je hart

Hoeveel balans heb je en hoeveel balans wil je in je leven? Wat zou het voor jou betekenen om te leven vanuit hoofd, hart en buik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.