HOOGSENSITIEF

Je leven beter in balans

Ben je vaak moe of prikkelbaar na een drukke dag of avond, pik je moeiteloos de gevoelens van de mensen om je heen op, ben je heel gevoelig voor sfeer, indrukken en uitstraling van anderen? Vind je het moeilijk om je te concentreren als er meer mensen om je heen zijn? Goed mogelijk dat jij hoogsensitief bent.

Meer prikkels is sneller moe

Het brein van hoogsensitieve mensen (HSP), zowel van kinderen als volwassenen, verwerkt meer signalen dan het brein van een niet-sensitief iemand. Daarnaast worden bij een HSP-brein de binnenkomende signalen in meerdere breindelen tegelijk verwerkt. Dat zorgt voor een druk en hard werkend brein. Je kunt je vast voorstellen dat je in zo’n geval grotere kans hebt om sneller moe te worden. Of om overprikkeld te raken. Zelfbescherming en grenzen vinden in een vorm die bij jou past, helpt je om meer balans te krijgen. Zodat je makkelijker de dingen kunt doen die je leuk vindt. Leven vanuit je eigen gevoel, zonder te veel last te hebben van de gevoelens van een ander.

Veel kinderen hebben last

Is jouw kind vaak moe, wil het niet naar school of wordt het gepest? Is jouw kind ook zo gevoelig? Weet het precies hoe jij je voelt en past het zichzelf daarop aan? Wellicht is jouw kind ook sensitief of hoogsensitief en kan het hulp gebruiken om daarmee om te gaan.

prikkels, balans

Hoogsensitiviteit komt steeds vaker voor

Onderzoek uit 2010 bij basisscholen in Tilburg heeft aangetoond dat bijna 40% van alle kinderen hoogsensitief is. Kinderen die het daardoor moeilijker vinden om goed op te letten en bij de les te blijven. Kinderen die sneller stress vertonen en waarvan soms gedacht wordt dat zij ADHD hebben.

Is jou kind sneller geprikkeld, sneller moe of neemt het veel te veel van de gevoelens van een ander over? Of herken je dit bij jezelf? Je kunt me altijd bellen om te vragen of er kans is op hoogsensitiviteit en hoe je jezelf of je kind kunt verder helpen.

Als je meer wilt weten, of wilt  werken aan goede grenzen, bel dan vrijblijvend Emmely Faessen: +31 (6) – 209 27 106