Verbinding is het toverwoord. Van het hebben van verbinding worden we blij en gelukkig. En dat is net wat in deze corona-tijd voor zovelen van ons verloren gaat, of al is gegaan. En we weten inmiddels de gevolgen daarvan. Een kort lontje, je alleen voelen of eenzaamheid, een gevoel van opgesloten zitten, depressie.

Deze tips helpen om in verbinding te blijven:

1.     Maak gebruik van de 1 persoon per dag

Je mag 1 iemand per dag op bezoek krijgen. Ga dus bij iemand op bezoek, of nodig iemand bij jou uit.

Natuurlijk moet je op 1,5 meter afstand blijven. Maar je bent dan wel bij elkaar in 1 ruimte. Bij elkaar in 1 ruimte zijn en samen kletsen, geeft andere energie, dan digitaal praten via zoom of teams. Met elkaar delen maakt gelukkiger, en als je bij elkaar bent, dan ervaar je gewoon meer verbinding.

2.     Ga met iemand samen wandelen

Ook hier geldt weer het fysiek samenzijn, dat je goed doet. Dat zorgt voor verbinding. En als je samen erop uit gaat, een stuk wandelen bijvoorbeeld, dan werkt dat ook nog eens extra goed voor je brein. De beweging stimuleert de aanmaak van stofjes ,die ervoor zorgen dat je brein beter gaat werken. Het gevoel van in verbinding zijn, stimuleert de aanmaak van stoffen die ervoor zorgen dat je je beter voelt.

3.     Zorg voor iemand anders

Als je een ander helpt, dan zorgt dat ervoor dat je je zelf nuttig voelt. Dat je waardevol bent. En dat geeft natuurlijk een heel goed gevoel voor jezelf. Nog afgezien van het feit dat je hiermee ook in verbinding bent met een ander.

Wissel dus eens af: nodig iemand uit bij jou, doe eens een dag iets voor een ander. Er zijn genoeg mensen die alleen thuis zitten en die het wellicht enorm op prijs stellen om een praatje te maken. Of die geholpen zijn met een klein klusje. Alhoewel het praatje vaak het allerbelangrijkst is. Waarschijnlijk is er zo iemand ook in jouw buurt. Je kunt het altijd navragen bij een buurtvereniging of een vrijwilligersorganisatie of bij je eigen buren.

4.     Als het toch digitaal gaat

Grote kans dat als je meerdere mensen tegelijk ziet, dat het dan digitaal gaat. Via teams, zoom, of een andere manier. Vaak wordt zelfs de ene meeting na de andere gepland. Je rolt van de ene vergadering of bespreking in de andere. Wil je er ook een beetje blij of gelukkiger van worden, doe dan dit:

Plan vóór elke bijeenkomst minstens 5 minuten tot 10 minuten in, om een digitaal koffiegesprek te hebben. Ben je met teveel mensen, plan dan kleine groepsgesprekjes in. Praat even met elkaar over de gewone dingen van de dag. Hoe het gaat, wat je bezig houdt.

Doe het vooraf. Na de vergadering heeft iedereen weer andere dingen te doen en verdwijnen mensen.

 

Blijf in verbinding en geniet ervan!

Heb je vragen of wil je even kletsen, ook ik blijf graag in verbinding.

Bij deze nodig ik je uit om iets van je te laten horen!

Tot snel,

Emmely

Em Coaching & Training

www.emcoachingcom.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.