Mijn dagen vliegen voorbij. En de meeste mensen waarmee ik spreek hebben hetzelfde. Je neemt je voor om vandaag dit, dit en dít in elk geval te doen. Maar voordat je het weet is de dag alweer voorbij. En dan merk ik, dat ik die ene ‘dit’ wel heb gedaan, maar die andere ‘dit-ten’ zijn er toch mooi bij in geschoten.

Te weinig uren

Natuurlijk kun je vinden, dat er te weinig uren in een dag zitten. Eerlijk gezegd, vind ik dat er meer dan genoeg uren zijn. Ik ben ’s avonds erg gelukkig als ik op de bank kan ploffen. Of, als ik het een keertje echt doe:

  1. Met een boek op de bank, of
  2. Gezellig naar de film, of
  3. Een dagje op stap.

Het ultieme verwennen

En dan is er voor mij een echt feestje: een weekendje weg. Gewoon de boel de boel laten en gaan uitwaaien aan zee. Of cultuur snuiven in een stad. Ik heb er nog zoveel op mijn lijstje staan. En er komen steeds nieuwe bij. Ik wil nog naar Krakau en Warschau. En laatst hoorde ik, dat ik toch ook echt naar Dresden moet.

Eindeloze lijsten

Maar dan spreek ik mezelf toch maar weer eens streng toe. Want wat wil ik nou echt? Iedereen kan honderd dingen bedenken die hij wel zou willen. Minder eten, gezonder eten. Meer sporten, vaker sporten. Tijd vrijmaken voor leuke dingen. Toch een keer dat vriendenuitje regelen.
Jij hebt vast ook eindeloze lijsten.

Waar je focus ligt

Ja, waar je je energie en je focus naartoe laat gaan, daar ligt je actie. Dat klopt. Het is alleen iets makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat je het allerbelangrijkst vindt, zul je altijd eerst doen. Of je je daarvan nu bewust bent of niet.
Is geld voor jou belangrijker dan ontspanning? Dan zul je eerst geld verdienen en daarna pas iets aan ontspanning gaan doen. Ook al moet je dan vroeger beginnen of later stoppen. Of lang in de file staan. En als gezondheid belangrijker is dan lekker niksen, dan zul je toch eerst gaan sporten voordat je op de bank ploft.

Focus creëren

Wil je meer aandacht voor de dingen die je belangrijk vindt? Ga dan eerst op zoek naar hoe je prioriteiten echt liggen. Als je dat weet, dan kun je ook bepalen of je je prioriteiten wel zo hebt als je zou willen. Zodat je je focus en je energie kunt richten op die dingen, die je echt wilt. Zodat je tijd hebt voor de ‘dit’ en ‘dit’ in je leven waar je gelukkig van wordt.

Meer hierover weten, of een helpende hand nodig? Kijk dan eens bij de workshops en trainingen die je kunt volgen bij Em Coaching & Training.
Natuurlijk kun je ook ontdekken wat je omgeving voor rol heeft gespeeld en speelt in je leven. Je hebt het dan over systemisch werken en familieopstellingen.En als je durft te vertrouwen op je eigen energie en wat die je te vertellen heeft, dan kom je terecht bij het heel bijzondere energetisch brein-werk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.