In de masterclass “Energetisch Breinwerk” leer je hoe je verandering van gedrag kunt creëren of begeleiden met behulp van energetisch breinwerk. Met een op vorm gerichte vraagstijl, met spelen met persoonlijke ruimte, met persoonlijke energie, met kleuren en vormen gelinkt aan de kleuren van de chakra’s (energiepunten in ons lichaam) kun je met deze methode verrassend doelgericht aan de slag. De werkwijze is bijzonder vriendelijk en zachtaardig, maar wel heel snel heel diepgaand, zodat je zeker bent van mooie inzichten en bewustwording.

Vooral bij mensen die het niet meer weten, of die een burnout hebben of anderzijds aan stress onderhevig zijn, is energetisch breinwerk een fantastische manier van begeleiding.

Waarom

Energetisch breinwerk leent zich voor elke situatie waarin inzicht in persoonlijk gedrag en het realiseren van persoonlijke groei gewenst is. Deze manier van begeleiding komt ook goed van pas wanneer je samenwerkt met mensen die een voorkeur hebben voor het ‘denken en beredeneren’ en van daaruit in kringetjes blijven ronddraaien. Die geen oplossing vinden voor hun vragen of problematiek. Ook wanneer het voor jezelf, of in je werk als begeleider, gebeurt dat je op een oppervlakkig niveau blijft met het ontdekken van inzichten, kan deze methodiek een andere invalshoek bieden om onderliggende beweegredenen voor gedrag inzichtelijk te maken.

Beide hersenhelften aan ‘t werk

Dit komt doordat bij deze methodiek gewerkt wordt met iemands persoonlijke energie in combinatie met beide hersenhelften: met het logische en met het creatieve deel. Je leert een andere manier van vragen stellen. Gecombineerd met vormen, kleuren en samenstelling van energie leer je, hoe je iemand vrij kunt laten associeren om tot inzichten te komen. Op een speelse wijze krijgt iemand goed inzicht in oorzaak en gevolg. En als begeleider leer je, hoe je aan de hand van wat er nu is, de energie beter in balans kunt brengen. Dit zodat nieuw gedrag wordt ondersteunt, dan wel gerealiseerd.

Kleur en inzicht

Ook voor mensen die niet lekker in hun vel zitten en die niet direct kunnen aangeven waardoor dit precies veroorzaakt wordt, of die in kringetjes aan de oppervlakte ronddraaien zonder dat ze diepere beweegredenen of oorzaken kunnen aangeven, is dit een mooie werkwijze. Omdat kleuren, samenstelling van kleur en beweging van kleur de invalshoek zijn voor persoonlijke associatie, wordt dit ervaren als een ‘zachte’, niet confronterende invalshoek, die het makkelijker maakt om tot nieuwe inzichten te komen.

Intuïtie

Tenslotte ga je de derde dag ook nog eens aan de slag met je eigen intuïtie. Je ontdekt hoe die je kan leiden in je werk met je cliënten. Hoe je jouw intuïtie kunt inzetten als extra spiegel voor je cliënt, zodat die ook op een andere manier komt tot  extra inzichten.

Na deze masterclass:
 1. heb je informatie over en kennis van het werken met een persoonlijk energetisch veld;
 2. heb je algemene kennis over hoe je kleuren kunt gebruiken in je coaching. We gebruiken onder andere de kleuren van de primaire energiepunten (chakra’s) van het menselijk lichaam;
 3. weet je hoe je de representatie (positie, kleur, vorm en samenstelling) van deze energiepunten, kunt gebruiken in je coaching;
 4. beschik je over een nieuwe methodiek, voor jezelf en voor je cliënten, om meer inzicht te verwerven in gedrag;
 5. beschik je over een nieuwe methodiek om gedragsverandering te ondersteunen en te realiseren.
 6. heb je op een hele mooie manier ontdekt hoe je jouw eigen intuïtie kunt inzetten als spiegel voor je cliënt.

Voor wie?

Deze training is afgestemd op professionele coaches en begeleiders en op deelnemers die minimaal de NLP Practitioner opleiding, of een vergelijkbare opleiding, hebben gevolgd. Ben je geïnteresseerd in het realiseren van persoonlijke groei voor jezelf of je cliënten en wil je daarbij beschikken over de diepgaande inzichten die Energetisch Breinwerk je oplevert, dan is deze training absoluut voor jou. Kennis van NLP is een pré, omdat gewerkt wordt met submodaliteiten.

Inhoud

Dag 1:

 • leren over en stoeien met een persoonlijk energetisch veld;
 • info over de ‘do’s en don’ts’ met betrekking tot het werken met een persoonlijk energetisch veld;
 • de representatie van een energetisch veld leren kennen en ermee leren werken – de verbinding met het brein;
 • kennismaken met een andere manier van vragen stellen, breinwerken, en hiermee leren werken.

Dag 2:

 • introductie van het werken met kleuren;
 • ervaren en leren werken met kleuren binnen een energetisch veld;
 • combineren van en werken met (NLP-)vormaspecten om te komen tot gedragsverandering.

Dag 3:

 • bespreken van opgedane werkervaring en het oefenverslag, korte toets;
 • we gaan spelen met je eigen intuïtie en ontdekken hoe je die kunt inzetten in de begeleiding of voor jezelf.
 • certificering. Je ontvangt het certificaat ‘Masterclass NLP en Energetisch Breinwerken’ na het inleveren van een oefenverslag en het succesvol afronden van een korte theoretische toets.
Data

Aantal deelnemers: 9 – 12.
Duur: 3 dagen.
Data: 18 en 19 februari, met dag 3 op 8 april 2019.

De daarop volgende training staat gepland:
3 en 4 oktober, met de derde dag op 22 november 2019.

Kosten

Investering

De investering voor deze training is € 525,- (btw vrijgesteld).
Dit bedrag is inclusief locatie, documentatie/schrijfmateriaal, koffie, thee en lunch.
In overleg is betaling van het totale factuurbedrag in termijnen mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Accreditatie

Deze training heeft nu nog geen accreditatie.

Trainer

Deze training wordt gegeven door Emmely Faessen.

Locatie

Deze training wordt gegeven op locatie van HeartSystems Nederland, Hussenbergstraat 25 in Geulle.

Inschrijven

Em geeft deze training bij haar collega instituut Heart Systems Nederland. Dat is de reden dat je voor het invullen van het inschrijfformulier terecht komt bij het inschrijfformulier van Heart Systems.
Voor inschrijving klik hier.

Bel voor meer info Emmely Faessen: +31 (6) – 209 27 106

Menu