Coachen en Energetisch Breinwerk

Voor mensen die met mensen werken
In de korte training “Coachen en Energetisch Breinwerk” leer je hoe je inzicht in en verandering van gedrag kunt begeleiden door het creatieve deel van het brein te combineren met iemands persoonlijke energie.

Je gaat aan de slag met een op vorm gerichte vraagstijl, met spelen met persoonlijke ruimte en met persoonlijke energie. Je leert hoe je kleuren en vormen laat associëren met gedachten en gevoelens.

Kleuren en betekenissen
Door ze naast de kleuren en de betekenissen van de chakra’s (energiepunten in ons lichaam) te leggen, krijg je nog meer diepgang. Het is een verrassend doelgerichte methodiek. Op een bijzonder vriendelijke en zachtaardige manier komt een cliënt snel tot inzichten. Dit legt de basis voor het bereiken van gewenste veranderingen.
Vragen, burnout en stress
Vooral bij mensen die het niet meer weten, of die een burnout hebben of last hebben van stress, is coachen enenergetisch breinwerk een fantastische manier van begeleiding.

Waarom energetisch breinwerk
Coachen en Energetisch breinwerk leent zich voor elke situatie waarin inzicht in persoonlijk gedrag en het realiseren van persoonlijke groei of verandering gewenst is.

Deze manier van begeleiding komt ook goed van pas wanneer je samenwerkt met mensen die een voorkeur hebben voor het ‘denken en beredeneren’ en van daaruit in kringetjes blijven ronddraaien. Die geen oplossing vinden voor hun vragen of problematiek.

Ook wanneer het voor jezelf, of in je werk als begeleider, gebeurt dat je op een oppervlakkig niveau blijft met het ontdekken van inzichten, kan deze methodiek een andere invalshoek bieden om onderliggende beweegredenen voor gedrag inzichtelijk te maken.

Beide hersenhelften aan ‘t werk
Dit komt doordat bij deze methodiek gewerkt wordt met iemands persoonlijke energie in combinatie met beide hersenhelften. Met het logische en met het creatieve deel. Je leert een andere manier van vragen stellen. Gecombineerd met vormen, kleuren en samenstelling van energie leer je, hoe je iemand vrij kunt laten associëren om tot inzichten te komen. Op een speelse wijze krijgt iemand goed inzicht in oorzaak en gevolg. En als begeleider leer je, hoe je aan de hand van wat er nu is, de energie beter in balans kunt brengen. Dit zodat nieuw gedrag wordt ondersteunt, dan wel gerealiseerd.

Kleur en inzicht
Ook voor mensen die niet lekker in hun vel zitten is dit een perfecte methodiek. Vooral als ze niet direct kunnen aangeven waardoor dit gevoel precies veroorzaakt wordt. Rondlopen in kringetjes en aan de oppervlakte ronddraaien, is voorbij met energetisch breinwerken. Met behulp van kleuren en samenstelling van kleuren associeert de cliënt vrij en ervaart hij deze manier van werken als een vriendelijke ontdekkingsreis. Waarbij wel heel snel hele diepgaande inzichten ontdekt worden.

Intuïtie
Tenslotte ga je de derde dag aan de slag met je eigen intuïtie. Je ontdekt hoe je intuïtie je kan leiden in je werk met je cliënten. Hoe je jouw intuïtie kunt inzetten als extra spiegel voor je cliënt, zodat je hem ondersteunt bij het opdoen van extra inzichten.

Na deze training:
 1. heb je informatie over en kennis van het werken met een persoonlijk energetisch veld;
 2. heb je algemene kennis over hoe je kleuren kunt gebruiken in je coaching. We gebruiken onder andere de kleuren van de primaire energiepunten (chakra’s) van het menselijk lichaam;
 3. weet je hoe je de representatie (positie, kleur, vorm en samenstelling) van deze energiepunten, kunt gebruiken in je coaching;
 4. beschik je over een nieuwe methodiek, voor jezelf en voor je cliënten, om meer inzicht te verwerven in gedrag;
 5. beschik je over een nieuwe methodiek om gedragsverandering te ondersteunen en te realiseren.

heb je op een hele mooie manier ontdekt hoe je jouw eigen intuïtie kunt inzetten als spiegel voor je cliënt.

Voor wie?
Deze training is afgestemd op professionele coaches en op mensen die met mensen werken. Omdat we werken met submodaliteiten is het een pré -maar geen noodzaak- als je de NLP Practitioner opleiding hebt gevolgd.

Ben je geïnteresseerd in het realiseren van persoonlijke groei voor jezelf of je cliënten en wil je daarbij beschikken over de diepgaande inzichten die Coachen met Energetisch Breinwerk je oplevert, dan is deze training absoluut iets voor jou.

Dag 1:

 • leren over en stoeien met een persoonlijk energetisch veld;
 • info over de ‘do’s en don’ts’ met betrekking tot het werken met een persoonlijk energetisch veld;
 • de representatie van een energetisch veld leren kennen en ermee leren werken – de verbinding met het brein;
 • kennismaken met een andere manier van vragen stellen, breinwerken, en hiermee leren werken.

Dag 2:

 • introductie van het werken met kleuren;
 • ervaren en leren werken met kleuren binnen een energetisch veld;
 • combineren van en werken met (NLP-)vormaspecten om te komen tot gedragsverandering.

Dag 3:

 • bespreken van opgedane werkervaring en het oefenverslag, korte toets;
 • we gaan spelen met je eigen intuïtie en ontdekken hoe je die kunt inzetten in de begeleiding of voor jezelf.
 • certificering. Je ontvangt het certificaat ‘ Coachen en Energetisch Breinwerken’ na het inleveren van een oefenverslag en het succesvol afronden van een korte theoretische toets.
Menu