wat kun je daarmee…..


Je ziet ze wel eens voorbij komen, of je hoort erover: een familieopstelling, een organisatieopstelling, een teamopstelling, een opstelling met duplo. En heel recent eentje van mezelf: een huiskamer familieopstelling over verlangen.

Verbinding

Een opstelling laat je zien welke plek jij inneemt in jouw omgeving. In je gezin, je familie, je werk, je vereniging en ga zo maar door. En vanuit die plek, laat een opstelling zien of, en hoe, jij in verbinding staat met alles en iedereen om je heen.

Alles palletti

Als je gelukkig bent in je werk, met je gezin en je bent in balans en in een goede verbinding met de mensen om je heen, dan laat een opstelling dat zien. Als er onderhuids of onbewust barstjes in je relaties zitten, of in je werk, dan wordt dat ook zichtbaar. En belangrijk: wat de oorzaak is.

Antwoorden

Vooral als je vragen hebt, is een opstelling een mooie manier om antwoorden te vinden. Als je geregeld ergens tegenaan loopt. Vragen over relaties, of over werk. Of over hoe je dingen aanpakt. Of over nog onvervulde wensen. Of je doelstellingen haalt en of alle neuzen wel dezelfde kant op wijzen.

Ik wil

Tja, je kunt zoveel uitwerken in een opstelling. Denk eens aan:

 • Ik heb nog moeite om voor mezelf op te komen;
 • Ik vind het lastig om mijn grenzen te bepalen;
 • Ik heb plankenkoorts;
 • Ik krijg geen controle over……;
 • Ik draai altijd overal voor op;
 • Die promotie gaat steeds aan mij voorbij;
 • Thuis helpt nooit iemand / niemand ruimt zijn eigen zooi op;
 • Ik wil het niet, maar soms lijk ik echt op mijn moeder;
 • Ik wil heel graag een relatie, maar het loopt steeds op niets uit;
 • Ik sta altijd voor iedereen klaar en het wordt niet gewaardeerd.
 • En zoveel andere vragen……..

Het werkt zo

Je bepaalt wie of wat er met jouw vraag te maken heeft. Welke personen zijn erbij betrokken. Of welk thema speelt (en waaruit zo’n thema bestaat). Als je hebt vastgesteld wie erbij betrokken zijn, dan ga je met behulp van mensen (of duplo of zo) bepalen wie, waar ten opzichte van jezelf staat.

Zo krijg je een opstelling. Mensen om je heen. Dichtbij of verder weg. Mensen die contact willen, of misschien niet. Mensen die er meer bij horen of minder. Mensen waar je wel iets mee hebt, of minder of helemaal niet. Die mensen hebben jou iets te zeggen. Zo verzamel je inzichten. Kun je ontdekken wat je tot nu toe niet gerealiseerd hebt. Kun je beslissen hoe je daarmee om wilt gaan.

Je doet ermee wat jij wilt

Jouw ontdekkingen zijn van jou. Je doet ermee wat bij jou past. Bijzonder is, dat er altijd inzichten ontstaan die er eerder niet waren. En de manier waarop je daarmee omgaat, kan veel doen voor de situatie waarin je je bevindt. Voor de verbinding die je hebt met anderen. En de balans die je hebt in je leven.

Opstelling meemaken:

klik hier

Meer info:

kijk eens hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.